Motor jogosítvány megszerzésének menete

 

„A”, „A2”, „A1/B125”, „AM” kategóriás Motor jogosítványok

Általános információk:

Motor jogosítvány megszerzésének menete

A motoros képzést partner Autósiskoláinkkal közösen végezzük, akik évek óta rengeteg energiát fektetnek a motor jogosítvány képzésbe, több száz tanuló tesz náluk sikeres vizsgát évente. Állandó akciókkal és kedvezményes szolgáltatásokkal igyekeznek a náluk tanuló motorosok még nagyobb megelégedésére szolgálni.

Oktatóik átlagostól kiemelkedőbb szakmai felkészültségét, és kiváló pedagógiai képességét, még a Nemzeti Közlekedési Hatóság is dicsérettel illette!

Ha tetszik a motorozás, de még nem próbáltad, akkor is bátran hívj bennünket. A tanpályán bármilyen költség nélkül megnézheted az oktatást és közösen kiválasztjuk Neked az igényeidnek megfelelő motort. (Az oktatásról és a motorokról készült képeket az Oktatóink galériában megtekintheted!)

Tanulj saját motoron!

Saját motorodon szeretnél tanulni? Nálunk nem probléma! A gyakorlati tandíj árából most akár kedvezményt is kaphatsz, és a motor  tárolásában is segédkezünk.

A gyakorlati tanfolyam, valamint a hétvégi motoros oktatás nálunk NEM FELÁRAS!

Egyéb kedvezmények, melyekkel élhetsz, ha nálunk csinálod motor jogosítványod:

 • Törzsvásárlói kártya, mely 10% kedvezményre jogosít a Váci úton található Darázs Garázs motoros boltban megvásárolható termékekre.
 • Extra kedvezmény KUPON a SHOX Motoros Áruház Szentendrei úton lévő üzletébe.
 • A Red Baron elkötelezett híve a motorozásnak! Tapasztalt motorosok, akik szívesen segítenek mindenkinek, legfőképp a kezdő motorosoknak. Ha náluk részletre vásárolsz garanciális használt motort, a lebonyolítási díjat 40.000 Ft-ig elengedik.
 • A tanfolyam díja kamatmentes részletekben is fizethető! Első részlet 95.000 Ft.
 • 20 tanulómotorból álló járműpark (a tandíj tartalmazza a motorok használatát).
 • Normál és extra gyors motoros tanfolyamok: elmélet és gyakorlati tanfolyam együtt akár 4 hét alatt!
 • Motoros oktatás a hét minden napján.
 • Állítható ülés magasság.
 • Védőfelszerelés igény esetén ingyenesen.

Így lesz motoros jogosítványod 8 egyszerű lépésben

motorosképzés.png

 1. Bejelentkezés telefonon, személyesen, vagy online jelentkezéssel.

Ügyfélfogadás:

 • XIII. Angyalföld, Reitter F. u. 115. hétfőn és csütörtökön: 14.00-18.00 óra között

Térkép:

Megközelítés:

 • 20-as, 30-as BKV autóbusszal, a Futár utcáig, onnan gyalog 1 perc, vagy a 14-es villamossal, ill. a 105-ös busszal a Fiastyúk utcai megállóig, onnan 5 perc séta.
 • Autóval: a környező utcákban parkolóhely általában mindig rendelkezésre áll, – vírus időszakban ingyenesen, – egyébként díj ellenében (0135 parkolási zóna)
 • Mobilparkolás: +36-20/763-0135; +36-30/763-0135; +36-70/763-0135,

Telefon: +36-20/504-4329

Leggyorsabb csatlakozás, ha azonnal kitöltöd online jelentkezési űrlapunkat, és mi felkeresünk telefonon a részletek egyeztetésére!

 1. Beiratkozás

Legkésőbb a beiratkozáskor el kell döntened, hogy melyik motoros jogosítványt szeretnéd megcsinálni. Többféle motoros kategória közül választhatsz. A kategória kiválasztásában beiratkozáskor szívesen segítünk.

Feltétlenül hozd magaddal:

 • Személyi okmányaidat,
 • ha van, jogosítványodat vagy annak másolatát,
 • valamelyik iskolai bizonyítványodat (feltétel minimum a befejezett 8 általános) vagy annak másolatát (Figyelem! 2017-től továbbra is a beiratkozás feltétele a meglévő bizonyítvány, de bemutatni belőle az eredetit mindenkinek kötelezően az első vizsgáján kell!),
 • a tandíj első részletét, ami 95.000 Ft, vizsgadíjjal együtt,
 • ha nincs még semmilyen jogsid: I. fokú, 1. csoportú orvosi alkalmassági igazolást, de ha beiratkozáskor még nincs ilyened, ráér menet közben is, és Autósiskolánk üzemorvosánál is megszerezhető.
 1. Elméleti képzés

Kizárólag Távoktatás (e-learning rendszerű képzés) keretében történik. Azonnali kezdési lehetőség beiratkozást követően akár másnap! A tanfolyam már 1 nap alatt is elvégezhető, de a vizsgára jelentkezéshez, a próbavizsgával összekötött, legalább egyszeri konzultáció igénybevétele kötelező!

Az elméleti online és teszt anyagon kívül, tankönyv, vagy teszt Applikáció segítheti otthoni felkészülésedet, melyek Autósiskolánkban bolti áron is megvásárolhatók. Ezek megvásárlása nem kötelező, de a vizsga sikere érdekében ajánljuk legalább az egyiket beszerezni!

Az elméleti és a gyakorlati oktatás lehet normál vagy gyorsított, nyugodtan választhatod a gyorsított képzést, a tandíj ugyanaz!

Kategóriaváltás esetén, ha az előző megszerzett motoros jogosítványod 2 éven belüli, a jogszabály nem ír elő elméleti tanfolyamot és KRESZ-vizsgát! pl.: ha „A” kategóriát szeretnél, és van már „A1” kategóriás jogsid, amit kevesebb, mint 2 éve szereztél.

KRESZ vizsga

A KRESZ vizsgára való jelentkezést 1.400.- Ft adminisztrációs díj ellenében Autósiskolánk intézi. A KRESZ vizsgaidőpontokat még az elmélet ideje alatt egyeztetjük veled.

Az elméleti KRESZ vizsga helyszínei:

 • Budapest, XI. kerület Petzvál József utca 39. B épület
 • Budapest, XIX. kerület Vas Gereben utca 2-4.
 • Budapest, XIV. kerület Komócsy u. 17-19.

KRESZ vizsgára való jelentkezés feltételei:

 • az elméleti vizsga idejéig betöltött előírt életkor (kategóriánként változó),
 • kitöltött jelentkezési lap,
 • ha még nincs B-s jogosítványod; orvosi alkalmassági vélemény a háziorvostól (cca. 7200 Ft)
 • nyilatkozat minimum alapfokú végzettség meglétéről,
  Figyelem! Az eredeti bizonyítványt a KRESZ-vizsgára mindenkinek magával kell vinni és a vizsgabiztosnak a személyi okmányokkal együtt be kell mutatni!
 • ha van már más jogosítványod, akkor arról másolat,
 • beiratkozáskor első részletként befizetett 95.000 Ft, Vizsgadíjjal együtt,

Fontos! Az elméleti tanfolyam megkezdését követő 9 hónapon belül kell az első KRESZ-vizsgára jelentkezned, továbbá tanfolyam megkezdését követő 1 éven belül a vizsgának sikerülnie is kell, ellenkező esetben jogszabály alapján a teljes elméleti tanfolyamot meg kell ismételned. Természetesen új díj ellenében!

Ha a kategória előírja a KRESZ vizsgát, akkor a gyakorlatot csak sikeres KRESZ vizsga után lehet elkezdeni (kivéve B125)!
A KRESZ vizsga 2 évig érvényes, ezen a 2 éven belül kell a forgalmi vizsgát megcsinálnod. Órára való bejelentkezés módját a helyszíntől függően a beiratkozáskor egyeztetjük.

 1. Rutin oktatás és vizsga

Kedves motoros tanítványunk! Sikeres Kresz vizsgád után Motorosiskolánk magasan képzett oktatói várják hívásodat. Az első rutinórádat megelőzően be kell fizetned a 2. tandíj részletet + a Vizsgadíjat.

Időpontot foglalni motoros járműkezelés (rutin) gyakorlati oktatásunkra a +36-20/504-4329-es telefonszámon lehet. Amennyiben elsőre nem vesszük fel a telefont, kérjük, küldj sms-t neveddel, kategóriáddal, valamint megkeresésed okával, annak érdekében, hogy minél előbb fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.

A rutinfeladatok elsajátítását a motoron az alábbi gyakorló és vizsgapályákon végezzük:

 • XIII. Budapest, Duna Plaza (XIII. Váci út)
 • XI. kerület Budapest, Budaörsi úti Virágpiac alatti vizsga- és tanpálya, illetve annak környéke

A rutin gyakorlás végén járműkezelési (rutin) vizsgát kell tenned. A rutin feladatok előzetesen is megtekinthetők.

 1. Forgalmi oktatás és vizsga

A legfontosabb és egyben legnehezebb szakasza a tanulásnak, mely városi és országúti vezetésből áll a tanpálya környékén. Ezeket az órákat forgalmi vizsga zárja. Az első forgalmi óra előtt be kell fizetned tandíjad 3. részletét.

Motor jogosítvány gyakorlati oktatásának időpontjai: (március 01. – október 31. között, ill. időjárás függvényében)

H

K

Sze

Cs

P

Szo

V

8-12 óráig Rutin / Forgalom

8-12 óráig Forgalom

Vizsganap 8-15 óráig

8-12 óráig Rutin / Forgalom

8-12 óráig Forgalom

Vizsganap 8-15 óráig

8-12 óráig Rutin / Forgalom

14-20 óráig Rutin / Forgalom

14-20 óráig Rutin / Forgalom

15-20 óráig Rutin / Forgalom

14-20 óráig Rutin / Forgalom

14-20 óráig Forgalom

15-20 óráig Rutin

14-20 óráig Rutin

Forgalmi vizsgára bocsátás feltételei kategóriánként változók:

 • a vizsga napjáig betöltött előírt életkor,
 • minimálisan levezetett óraszám,
 • minimálisan levezetett menettávolság, + vizsgadíj.

A forgalmi vizsga útvonalak megtekinthetők itt: Forgalmi vizsgaútvonalak

 1. Elsősegély tanfolyam

Csak abban az esetben kell, ha még nincs személygépkocsira jogosítványod, vagy ha a B kategóriás jogosítványt 1984 előtt szerezted meg! Az elsősegély oktatás az elméleti oktatás részét képezi, átiratkozóknak fakultatív módon választható. Részükre a tanfolyam díja 16.000 Ft, mely létszámtól függően 1 vagy 2 alkalmas. Az oktatás helyszíneiről és időpontjairól iskolánk telefonszámán kaphatsz bővebb tájékoztatást. Az elsősegély vizsga nem feltétele az oktatásnak és a vizsgáztatásnak, de a jogosítvány kiváltásának igen!

Ha megszerezted az elsősegély vizsgaigazoló kártyát, még a jogosítvány kiváltása előtt eredetiben be kell azt mutatnod a Közlekedési Vizsgaközpont Ügyfélszolgálati irodájában, (1119 Budapest, Petzvál József u. 39. A épület, fsz. Nyitva tartás: H: 9-18-ig, K,Sz,Cs: 9-15-ig, P: 9-12-ig) enélkül a jogsi kiváltása az okmányirodában nem kezdeményezhető!

A szükséges elsősegély tanfolyam és vizsga párhuzamosan végezhető a motor jogosítvány tanfolyammal együtt, melyet iskolánk szervez havi rendszerességgel.

Az elsősegély vizsga: A vizsga díja 15.500 Ft, melyet sárga csekken vagy átutalással lehet a Vöröskereszt számlájára befizetni. Csekket az oktatáson is lehet majd kérni, ahol minden információt megkapsz a vizsgára való jelentkezéssel kapcsolatban.

Vizsgára jelentkezni a Vöröskereszt telefonszámain (+36-1/373-0730; +36-1/373-0444), valamint személyesen, az alábbi helyszíneken lehet:

 • 1134 Budapest, Váci út 67. (Katona József Színház épületében, bejárat a Róbert Károly körút felöl!)
 • 1117 Budapest, Erőmű utca 8.

Budapesti elsősegély vizsgahelyszínek:

 • 1134 Budapest, Váci út 67. (bejárat a Róbert Károly körút felöl!)
 • 1117 Budapest, Erőmű utca 8.
 • 1024 Budapest, Széll Kálmán tér 3.
 1. Jogosítvány kiváltása

Gratulálunk! Ha a forgalmi vizsgádon is túl vagy, az iratanyag átfutása miatt várnod kell még 3-4 munkanapot, és bármelyik neked megfelelő okmányirodában elkészíttetheted a járművezetésre jogosító „jogosítvány” plasztikkártyádat, motort csak ennek birtokában vezethetsz majd! Az okmányirodába személyit, lakcímkártyát, esetleg meglévő jogosítványt, és/vagy orvosi alkalmassági papírt, és elsősegély vizsgaigazoló kártyát (ha kellett) kell vinned! A hivatali eljárási határidő (tehát amíg a kártya megérkezik) 8 nap. Az első jogosítvány kiállítása illetékmentes, de ha korábban volt már másra jogsid (pl. mopedre), az új kártya kiváltása már 4.000 Ft-ba kerül, ezt az okmányirodában kapott csekken tudod majd befizetni.

Vizsgadíjak befizetése

Az első vizsgákra való bejelentést 1.400.- Ft adminisztrációs díj ellenében Autósiskolánk intézi, ennek megfelelően az alapvizsgák díjait a tandíjjal együtt beiratkozáskor kell befizetned. Pótvizsgák díja az ugyanolyan típusú alapvizsgák díjaival megegyezik. Elméleti pótvizsgát az elméleti vizsga helyszínén is befizethetsz, azzal egy időben pótvizsga időpontot is kérhetsz.

Tan-, és vizsgadíj befizetés, ill. részletfizetési lehetőség.

Beiratkozáskor vizsgadíjakkal együtt egy összegben készpénzben, vagy az alábbi módon:

 • első részlet: beiratkozáskor esedékes, 95.000 Ft, Kresz vizsgadíjjal együtt,
 • második részlet: első rutinóra alkalmával, a fennmaradó tan-, és vizsgadíjak
 • harmadik részlet: első forgalmi órát megelőzően, a fennmaradó tandíj részlet.

Pótóra

A motoros kategóriákhoz a pótóra díja az alapóra díjával megegyező, a gyakorlaton lehet igényelni az oktatónál és alkalmanként kell fizetni Ügyfélszolgálati irodánkban.

Írj nekünk!

Kapcsolat

"*" a kötelező mezőket jelöli

Név*

Az oldalon feltüntetett árak tájékoztató jellegűek! Az árváltoztatás jogát fenntartjuk!

Jogszabályok

1988. évi I. törvény

a közúti közlekedésről

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=98800001.tv

236/2000. (XII. 23.) Korm. rendelet

a közúti közlekedési előéleti pontrendszerről szóló 2000. évi CXXVIII. törvény végrehajtásáról

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a0000236.kor

326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelet

a közúti közlekedési igazgatási feladatokról, a közúti közlekedési okmányok kiadásáról és visszavonásáról

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a1100326.kor

13/1992. (VI. 26.) NM rendelet

a közúti járművezetők egészségi alkalmasságának megállapításáról

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=99200013.NM

444/2017. (XII. 27.) Korm. rendelet

a közúti járművezetők pályaalkalmassági vizsgálatáról

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=A1700444.KOR

24/2005. (IV. 21.) GKM rendelet

a közúti járművezetők és a közúti közlekedési szakemberek képzésének és vizsgáztatásának részletes szabályairól

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a0500024.gkm

261/2011. (XII. 7.) Korm. rendelet

a díj ellenében végzett közúti árutovábbítási, a saját számlás áruszállítási, valamint az autóbusszal díj ellenében végzett személyszállítási és a saját számlás személyszállítási tevékenységről, továbbá az ezekkel összefüggő jogszabályok módosításáról * 

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a1100261.kor

139/1991. (139/1991. (X. 29.) Korm. rendelet

a közúti járművezetők utánképzéséről

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=99100139.kor

Képzési statisztika

A1, A2, A összesítve

Elmélet

Gyakorlat

2022.

2. név.

2022.

3. név.

2022.

2. név.

2022.

3. név.

-

-

-

-

B

Elmélet

Gyakorlat

2022.

2. név.

2022.

3. név.

2022.

2. név.

2022.

3. név.

29.41%

-

54.17 %

57.14 %

A1, A2, A összesítve

B

Gyakorlat

Gyakorlat

2022.

2. név.

2022.

3. név.

2022.

2. név.

2022.

3. név.

-

-

-

-

A1, A2, A összesítve

B

2022.

2. név.

2022.

3. név.

2022.

2. név.

2022.

3. név.

-

-

-

-

Forrás: www.kavk.gov.hu

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás