„B” kategóriás Jogosítvány szerzése 8 lépésben

 

„B” kategóriás

Jogosítvány szerzése 8 lépésben

„Aggod Autósiskola” Angyalföldön és Újpesten:

Lépésről ....jpg

A XIII. Reitter F. u. 115. alatti Ügyfélszolgálati Irodánk nyitva tartása átmenetileg módosult:

munkatársaink hétfőn és csütörtökön, 14.00 – 18.00 óra között várnak benneteket!

Elméleti képzéseinket jelenleg e-learning alapú Távoktatással valósítjuk meg, melyet igény szerinti tantermi konzultációval egészítünk ki.

Ha szeretnél elméleti képzésünkre jelentkezni, a webes felületen keresztül ezt otthonról is megteheted, mivel ott éjjel-nappal működik az on-line jelentkezés funkció!

Jelentkezhetsz az aggodautosiskola@gmail.com címen is.

„TANULJ OTTHON!”

A sikeres Kresz vizsga érdekében: „Mi máshogy csináljuk!”

Vizsgára jelentkezéshez egy alkalommal kötelező részt venned egy próbavizsgával összekötött 3 órás felkészítésen.

Az itt elért eredmény dönti el, hogy mikor lehet a konkrét időpontot rögzíteni.

Ha jól beosztod idődet, akár egy hónapon belül lehet sikeres KRESZ vizsgád!

Ezt követően 3 féle módon folytathatod a gyakorlati oktatást.

Te döntöd el, hogy 2, 4 vagy 6 hónapon belül szeretnél forgalmi vizsgát tenni?

Mindez idő és ár függvénye.

Majd magasan képzett és korrekt oktatóddal neked kell egyeztetned! (Oktatóink) Kérjük, hogy fokozottan figyelj a higiéniás szabályokra! Bármilyen jellegű betegség esetén (legyen az akár csak torokfájás, nátha, vagy hőemelkedés), mindenképpen az óra előtt telefonon értesítsd oktatódat, hogy legyen lehetőség megbeszélni a továbbiakat!

Bármelyik vizsgán és a képzéseken is, csak egészségesen vehetsz részt.

Az elméleti és gyakorlati vizsgák a megszokott rendben folynak.

A képzéssel és vizsgákkal kapcsolatban ügyfélszolgálati elérhetőségeinken érdeklődhetsz.

 1. Bejelentkezés telefonon, személyesen, vagy on-line jelentkezéssel

Ügyfélfogadás:

 • XIII. Angyalföld, Reitter F. u. 115. hétfőn és csütörtökön,  14.00-18.00 óra között
 • Telefon: +36-20/504-4329
 • Email: aggodautosiskola@gmail.com
 • Leggyorsabb csatlakozás, ha azonnal kitöltöd online jelentkezési űrlapunkat, és mi felkeresünk telefonon a részletek egyeztetésére!

A beiratkozás életkori feltétele: a KRESZ tanfolyam elkezdéséhez 16,5 év betöltése!

Személyes találkozásunk alkalmával feltétlenül hozd magaddal:

 • személyi okmányaidat, (érvényes szig., lakcímkártya, adókártya, TAJ kártya)
 • ha van, jogosítványodat,
 • valamelyik iskolai bizonyítványodat (feltétel minimum a befejezett 8 általános) vagy annak másolatát (Figyelem! 2017-től továbbra is a beiratkozás feltétele a meglévő bizonyítvány, de bemutatni belőle az eredetit mindenkinek kötelezően az első vizsgáján kell!),
 • a tandíj első részletét,
 • 1. csoportú orvosi alkalmassági igazolást, de ha ilyened még nincs, akkor ráér menet közben is, Autósiskolánk (üzem)orvosánál is megszerezhető (ilyen nem kell, ha van már érvényes motor jogosítványod).
 1. KRESZ tanfolyam

Tekintettel a vírus időszakra elméleti tanfolyamainkat kizárólag e-learninges formában szervezzük. Jelentkezés folyamatosan. A program 180 napig vehető igénybe, max. 75 órában.

 1. KRESZ vizsga

A KRESZ vizsgára való jelentkezést 1.400.- Ft adminisztrációs díj ellenében Autósiskolánk intézi. A KRESZ vizsgaidőpontokat még az elmélet ideje alatt egyeztetjük veled.

Bevezettük a vizsga előtti, 3 óra időtartamú, próbavizsgával összekötött kötelező személyes konzultációt. A sikeres Kresz vizsga érdekében a távoktatási elméleti anyagon kívül, tankönyv, vagy vizsga Applikáció is segítheti otthoni felkészülésedet, melyek Autósiskolánkban megvásárolhatók bolti áron. Kresz vizsgád akár a jelentkezést követő egy hónapon belül is letehető.

Az elméleti KRESZ vizsga helyszínei:

 • Budapest, XI. kerület Petzvál József utca 39. B épület
 • Budapest, XIX. kerület Vas Gereben utca 2-4.
 • Budapest, XIV. kerület Komócsy u. 17-19.

KRESZ vizsgára való jelentkezés feltételei:

 • az elméleti vizsga idejéig betöltött 16 és 3/4 év, (elméleti tanfolyamra már 16,5 évesen lehet jönni),
 • az elearning képzés elvégzését tanúsító igazolás,
 • a 3 óra időtartamú kötelező felkészítésen történő, eredményes részvétel,
 • kitöltött jelentkezési lap,
 • orvosi alkalmassági vélemény a háziorvostól (kb. 7.200 Ft),
 • nyilatkozat minimum alapfokú végzettség meglétéről,

Figyelem! Az eredeti bizonyítványt a KRESZ-vizsgára mindenkinek magával kell vinni és a vizsgabiztosnak a személyi okmányokkal együtt be kell mutatni!

 • ha van már más jogosítványod, akkor azt is hozd magaddal,
 • beiratkozáskor megfizetett első részlet + Vizsgadíj,

Fontos! Az elméleti tanfolyam megkezdését követő 9 hónapon belül kell az első KRESZ-vizsgára jelentkezned, továbbá a tanfolyam megkezdését követő 1 éven belül a vizsgának sikerülnie is kell, ellenkező esetben jogszabály alapján a teljes elméleti tanfolyamot meg kell ismételned. (Természetesen újabb díj ellenében!)

Gyakorlatot csak sikeres KRESZ-vizsga után lehet elkezdeni! A KRESZ-vizsga 2 évig érvényes, ezen a 2 éven belül kell a forgalmi vizsgát letenned.

 1. Gyakorlati tanfolyam

A sikeres KRESZ vizsga után eldöntheted, hogy 2, 4 vagy 6 hónapon belül szeretnél forgalmi vizsgát tenni. Ugyanígy Te döntesz arról, hogy melyik jól felkészült oktatónknál folytatod a gyakorlati képzést.

Szempont lehet, hogy milyen autón, melyik helyszínen, milyen sűrűn, melyik napszakban, esetleg hétvégén szeretnél vezetni. A 2. díjrészletet az első alapórád elkezdése előtt be kell fizetned.

Vezetés a tanpályán.

Az járműkezelés alapjainak elsajátítását az alábbi gyakorló és vizsgapályákon, illetve környékükön végezheted el:

 • XIV. kerület Budapest, Írottkő park 1. M3-as felüljáró alatt
 • XIX. kerület Budapest, Hofherr Albert u. 109.
 • XIII. kerület Budapest, Duna Plaza, Váci út 178.
 • IV. kerület, Budapest, Autóklub Tanpálya, Berda József utca 15.
 • XI. kerület Budapest, Budaörsi Virágpiac, Budaőrsi út 1092.
 • XIV. kerület Budapest, Mogyoródi út 32.

„B” kategóriánál a járműkezelézi (rutin) vizsga 2012. január 1-től megszűnt, de a forgalmi vizsgán 2 elemet be kell mutatnod. Ezért kezdjük a 9 óra időtartamú alapoktatást valamelyik vizsgapályán, hogy az alapok elsajátítása után külön vizsga nélkül kezdődhessen a forgalmi vezetés!

A gyakorlati oktatás időpontjait és a találkozás helyszíneit saját oktatóddal neked kell egyeztetned, hetente legalább kétszer, esetenként többször is. Ha minden nap akarsz jönni vezetni, nálunk az is lehetséges, ez azonban függ gyakorlati oktatóink leterheltségétől, előrehaladásodtól, és az ártól is. Oktatóinkról és az oktatóautókról készült galériát az oktatóink menüpont alatt tekintheted meg. (Oktatóink listája)

Gyakorlati oktatásra, – felár ellenében – este és hétvégén is van lehetőség!

 1. Forgalmi vizsga

Gyakorlati oktatóink kiváló pedagógiai érzékkel, szakmai hozzáértéssel végzik az oktatást, oly módon, hogy mindenki a saját képességei szerinti szükséges minimális óraszámmal jusson el a vizsgaérett állapotba. (A gyakorlatban ez általában 40-45 óra körül van.)

Forgalmi vizsgára bocsátás feltételei:

 • a vizsga napjáig betöltött 17. életév
 • minimálisan levezetett 29 óra
 • minimálisan levezetett 580 km menettávolság, +
 • a Vizsgadíj, ill. adminisztrációs díj befizetése.
 1. Elsősegély tanfolyam

Elsősegély vizsga csak abban az esetben kell, ha még nincs más típusú jogosítványod, amihez elsősegély vizsgát kellett tenned!

Elsősegély tanfolyam és vizsga párhuzamosan végezhető a jogosítvány tanfolyammal együtt, melyet Autósiskolánk szervez is havi rendszerességgel.

Az elsősegély oktatás részét képezi az elearninges elméleti oktatásnak, de iskolaváltóknál fakultatív módon is választható. A tanfolyam díja 18.000 Ft, mely létszámtól függően 1 vagy 2 alkalmas.

Az oktatás helyszíneiről és időpontjairól iskolánk telefonszámán kaphatsz bővebb tájékoztatást. Az elsősegély vizsga nem feltétele az oktatásnak és a vizsgáztatásnak, de a jogosítvány kiváltásának igen! Ha megszerezted az elsősegély vizsgaigazoló kártyát, még a jogosítvány kiváltása előtt eredetiben be kell azt mutatnod a Közlekedési Vizsgaközpont Ügyfélszolgálati irodájában. (1119 Budapest, Petzvál József u. 39. A épület, fsz. Nyitva tartás: H: 9-18-ig, K,Sz,Cs: 9-15-ig, P: 9-12-ig.) Enélkül a jogsi kiváltása az okmányirodában nem kezdeményezhető!

 1. Az elsősegély vizsga

A vizsga díja 15.500 Ft, melyet sárga csekken vagy átutalással lehet a Vöröskereszt számlájára befizetned. Csekket az oktatáson is lehet majd kérned, ahol minden információt megkapsz a vizsgára való jelentkezéssel kapcsolatban. Vizsgára jelentkezni a Vöröskereszt telefonszámain (+36-1/373-0730; +36-1/373-0444), valamint személyesen, az alábbi helyszíneken lehet:

 • 1134 Budapest, Váci út 67. (Katona József Színház épületében, bejárat a Róbert Károly körút felöl!)
 • 1117 Budapest, Erőmű utca 8.

Budapesti elsősegély vizsgahelyszínek:

 • 1134 Budapest, Váci út 67. (bejárat a Róbert Károly körút felöl!)
 • 1117 Budapest, Erőmű utca 8.
 • 1024 Budapest, Széll Kálmán tér 3.
 1. Jogosítvány kiváltása

Gratulálunk! Ha a forgalmi vizsgádon is túl vagy, az iratanyag átfutása miatt várnod kell még 1-2 munkanapot, és bármelyik neked megfelelő okmányirodában/kormányablakban elkészíttetheted a járművezetésre jogosító plasztikkártyádat, autót csak ennek birtokában vezethetsz majd!

Az okmányirodába személyit, lakcímkártyát, esetleg meglévő jogosítványt, orvosi alkalmassági papírt és elsősegély vizsgaigazoló kártyát (ha kellett) vinned kell!

A hivatali eljárási határidő (tehát amíg a kártya megérkezik) általában 8 nap. Az első jogosítvány kiállítása illetékmentes, de ha korábban volt már másra jogsid (pl. mopedre, motorra), az új kártya kiváltása már 4.000 Ft-ba kerül, ezt az okmányirodában kapott csekken tudod majd befizetni.

Köszönjük, hogy bennünket választottál. Reméljük elégedett leszel szolgáltatásunkkal. Ha igen, kérjük ezt oszd meg másokkal is.

az „Aggod Autósiskola” kollektívája

Írj nekünk!

Kapcsolat

"*" a kötelező mezőket jelöli

Név*

Az oldalon feltüntetett árak tájékoztató jellegűek! Az árváltoztatás jogát fenntartjuk!

Jogszabályok

1988. évi I. törvény

a közúti közlekedésről

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=98800001.tv

236/2000. (XII. 23.) Korm. rendelet

a közúti közlekedési előéleti pontrendszerről szóló 2000. évi CXXVIII. törvény végrehajtásáról

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a0000236.kor

326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelet

a közúti közlekedési igazgatási feladatokról, a közúti közlekedési okmányok kiadásáról és visszavonásáról

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a1100326.kor

13/1992. (VI. 26.) NM rendelet

a közúti járművezetők egészségi alkalmasságának megállapításáról

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=99200013.NM

444/2017. (XII. 27.) Korm. rendelet

a közúti járművezetők pályaalkalmassági vizsgálatáról

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=A1700444.KOR

24/2005. (IV. 21.) GKM rendelet

a közúti járművezetők és a közúti közlekedési szakemberek képzésének és vizsgáztatásának részletes szabályairól

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a0500024.gkm

261/2011. (XII. 7.) Korm. rendelet

a díj ellenében végzett közúti árutovábbítási, a saját számlás áruszállítási, valamint az autóbusszal díj ellenében végzett személyszállítási és a saját számlás személyszállítási tevékenységről, továbbá az ezekkel összefüggő jogszabályok módosításáról * 

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a1100261.kor

139/1991. (139/1991. (X. 29.) Korm. rendelet

a közúti járművezetők utánképzéséről

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=99100139.kor

Képzési statisztika

A1, A2, A összesítve

Elmélet

Gyakorlat

2022.

2. név.

2022.

3. név.

2022.

2. név.

2022.

3. név.

-

-

-

-

B

Elmélet

Gyakorlat

2022.

2. név.

2022.

3. név.

2022.

2. név.

2022.

3. név.

29.41%

-

54.17 %

57.14 %

A1, A2, A összesítve

B

Gyakorlat

Gyakorlat

2022.

2. név.

2022.

3. név.

2022.

2. név.

2022.

3. név.

-

-

-

-

A1, A2, A összesítve

B

2022.

2. név.

2022.

3. név.

2022.

2. név.

2022.

3. név.

-

-

-

-

Forrás: www.kavk.gov.hu

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás